1/13/2009

Anem a comprar llavors i substrat

Anem avançant un altra pas. Avui després de la feina he anat al Jardiland i al Bauhaus. Al Jardilan (Gavà) he fet una volteta per veure que tenien. Tenen una gran secció d'adobs i fertilitzants i m'he sentit una mica perduda, una vegada faci la sembra buscaré informació més detallada sobre aquest tema. Després he anat a la secció de llavors ¡tenien tantíssimes!!! com saber quina triar??? Difícil elecció que he fet una mica a ull i llegin totes les etiquetes bé. Compravarem com surt el producte d'aquestes llavors i ja us comentarem. Tenim llavors de la marca Vilmorin (barreja d'amanides, porro (gegant d'hivern), pastanaga(meaux), carbassó(genovese) i alberginia(barbetane)) i uns enciams (romana llarga verda) de la marca Fitto.
Després d'escollir les llavors he anat a cercar als planters. Realment tenien molt pocs: uns enciams (que he trobat força cars, a 4,5 euros una safata amb uns 25 planters d'enciam però molt petits), unes carxofes i unes coliflors. Tot s'ha quedat allà perquè no m'ha convençut. També tenien arbres fruiters però això ho valorarem una vegada distribuim l'hort i mirem l'espai que ens queda (encara que em fa gràcia un mandariner o un taronger).
Per acabar el recorregut he anat a buscar el substrat. Hi havia de moltes varietats, molt interessant. He fet cas a Picarona i he comprat substrat compo semillero per fer la sembrada. Una vegada tinguem planter compraré el substrat per l'hort (ja anirem a comparar!!!).
Al Bauhaus no tenen gaire cosa d'horticultura però el que si he trobat són les hidrojardineres. Quan tinguem muntada la taula de l'hort urbà i distribuïm les flors que tenim plantades, si queda espai, compraré una per valorar la seva funcionalitat i resultats. Si algú n'ha utilitzat i ens pot informar de com li ha anat, serà d'agrair!!!!

6 comentaris:

 1. Hola!
  Ja veuras com el COMPO SEMILLEROS t'anirà bé!
  A Jardiland hi pots trobar substrat de bona qualitat, però per el planter millor investiga si al mercat de Gavà en pots trobar. Serà molt més maco i bé de preu.
  Normalment hi ha pagesos que venen planter al mercat central de les ciutats i també pots intentar localitzar la cooperativa agrícola de Gavà o algun altre poble proper (que segur que n'hi ha).

  Molts ànims amb el vostre hortet, us seguiré llegint!!!

  ResponSuprimeix
 2. Mira't aquest enllaç:
  http://www.gavaciutat.cat/esp/asp/ECcooper.asp

  Truca i pregunta si tenen planter, que m'imagino que si. Sort!!!

  ResponSuprimeix
 3. Gràcies pels teus comentaris Ester!!!! La veritat és que no som de gavà, sinó de sant feliu de llobregat. Vaig anar a Gavà perquè era el Jardiland més proper que vaig trobar. Tindré present el que m´has comentat i aniré a preguntar al sindicat agrícola.

  Gràcies!!!

  ResponSuprimeix
 4. Hola!!!He estat llegint el vostre bloc!!!Teniu de fer compost, que es la base de tot!!! Aportar materia organica a la terra de cultiu!!El substracte el podeu fer vosaltres mateixos!Al llibre de Josep Rosello tu explica be!!!
  Ale a cultivar!!!Deu

  ResponSuprimeix
 5. Hola Jonai!!! Moltes gràcies pel teu comentari! Suposu que una mancanç important que tenim es aquesta. Ja li vam posar d'aquest comprat, però potser haurem de mirar millors marques (i fer-ho nosaltres no es una possibilitat viable, avui per avui...). Gràcies!

  ResponSuprimeix
 6. compreu llavors de catalunya!

  ResponSuprimeix