1/12/2009

Mica en mica ens anem informant....

Aquest cap de setmana ha sigut de plena recopilació d'informació sobre el tema de l'hort urbà. Realment és apassionant!!!! Et vas enganxant mica en mica sobre la temàtica i cada cop que aprens alguna cosa nova vols conèixer d'altres.... bàsicament he d'agraïr la informació a www.horturba.com i a http://picarona.blogspot.com/. Gràcies Picarona per tot el que indiques al teu blog. També hi ha altres pàgines com infojardin on trobes un lloc d'interacció i un espai d'intercanvi de llavors, entre d'altres.
Després de l'absorció d'informació del cap de setmana avui tocava anar al sindicat agricola del meu poble i a la biblioteca.
Pel sindicat agricola he fet una passejada tot observant el material del que disposen. He vist uns planters (dues varietats d'enciam, col....), eines, moltíssimes llavors, productes propis i tenia un munt de sacs de "sulfat de ferro". Això últim m'ha creat molta curiositat perquè no havia llegit res. He buscat per Internet i, en resum, podem dir que enriqueix el substrat ja que disposa de molts nutrients i disminueix el seu ph.
Després del sindicat agricola (al qual tornaré una vegada hagim instal·lat la superficie de l'hort) he anat a la biblioteca. Tenien una selecció força ampla de l'agricultura en general i he aconseguit trobar uns llibres interessants sobre cultivar hortalises. Us dic les referències d'un parell:

Como cultivar hortalizas en macetas. Edward C. Smith. 2006 Barcelona. Edicions Omega.
T'explica una mica com funciona tot. És un llibre il·lustrat molt funcional. El que m'ha creat molta curiositat és que parla de les hidrojardineres. Quan tingui més informació us la passaré.

Cómo obtener tus propias semillas. Manual para agricultores ecológicos. Josep Roselló i Oltra. 2003 Navarra. Edicions La Fertilidad de la Tierra.
El títol del llibre ho diu tot, no?

Los 12 meses del huerto. Adriana Crespi. 2006 Barcelona. Editorial De Vecchi.
Molt funcional. Guia pràctica i calendari de les tasques a realitzar cada mes: preparació del substrat, tècniques de cultiu, plagues i malalties. Després de cada verdura t'explica les varietats que hi ha, a part de tot el tema de siembra, cultiu....

Sóc conscient que totes aquestes dades són relatives a les zones; però ens poden orientar de forma general. Mica en mica anirem concretant.

1 comentari:

  1. Gràcies a tu per llegir-lo amb tant d'interès :)
    Si quan jo vaig començar hagués pogut trobar i assimilar tant bé la informació que tú tens, "otro gallo cantaría".
    Però la il.lusió és tant gran quan es comença com quan es porten uns quants anys...

    Per cert, a veure si us animeu i veniu a la calçotada del Peret, veuràs que bé ho passem i coneixeras molta gent!!!

    ResponSuprimeix