4/26/2010

Hola novamente!

Des de la gran nevada les plantetes i verdures de l'hort han progressat molt.

El jazmín está preciós tot florit. Va ser posar-hi una mica d'abonament (guano) i afegir una mica de terra nova i ¡pluf! es va convertir en aquesta preciositat.Vaig sembrar bledes, espinacs, enciams i mezclum per la amanida. Ja han començat a germinar i mica en mica es van fer més grans, encara que els hi falta molt...També tenim molt maca la planteta de las maduixes silvestres
El julivert está enoooorme i li estan sortint unes flors petitonetes ¡no ho havia vist mai!. Em sembla haver llegit que quan li surten les flors es mor i has de tornar a plantar, buscaré la informació a veure si la trobo.


Als rosers els hi han surtit noves tiges i ja tenen els "capullos" a punt de florir...


Algunes de les flors que tenim...
La primera l'haig de canviar a un test més gran amb sorra de castany i ¡ho haig de fer aviat!

També tenim margarides, pero ara mateix estan invaïdes de pulgones...I per acabar, us poso una imatge de la rosa de Sant Jordi amb una mica de gessamí que tenim al manejador.

 
5 comentaris:

 1. Hola Olga,
  Estem escrivint un llibre sobre els terrats de Barcelona i en un capítol m'agradaria parlar sobre els horts urbans. Volia saber si t'agradaria participar. Es tracta d'anar a veure el teu hort, que ens contis la teva experiència i fer unes fotos per al llibre.
  Si estàs interessada pots escriure'm a :
  llunanna@yahoo.es
  Seria genial!
  mil gràcies!

  ResponSuprimeix
 2. Hola, tens l'hort preciós.
  Referent el julivert, jo el deixo que floreixi i que faci la llavor, quant es seca es pot recollir o es deixa i cau, ella mateixa naixerà per l’any vinent. Jo sols el replanto cada dos o tres anys, perquè normalment creix sol.

  ResponSuprimeix
 3. Hola,

  He trobat el vostre blog de casualitat. Només una petita correcció sense intencions de ser pedant: mezclum sembla ser el nom comercial d'algunes bosses d'amanida ja tallada. Segurament us referiu a algun dels seus components: herba dels canonges, ruca (rúcula) espinac o similar. Per la foto que afegiu sembla h. dels canonges. Salut.

  ResponSuprimeix
 4. Res de pedanteria, gràcies per l'aportació. Igualment et dic que aquest nom l'he trobat a webs de pagesos que venen el seus productes directament al públic i li diuen mesclum també. Jejeje, no son canonges. La foto son bledes, el test on está la "barreja d'amanides" no està fotografiat. Gràcies novament!

  ResponSuprimeix
 5. Inma! Acabo de llegir el teu comentari! Moltes gràcies per l'aportació. Vaig tallar les flors perque estaven invaint tot l'hort i han tornat a sortir, així que deixarà que la natura segueixi el seu curs i a veure que passa.

  Gràcies!

  ResponSuprimeix