6/19/2011

Les orquídies

A l'Escola on treballo ara estem de comiats de final de curs i les alumnes del curs de català i blocs, a la festa de comiat, em van regalar una postal feta per elles amb un recull d'imatges de la Mari Àngels Anglada i unes orquídies blanques precioses. Que potser em van llegir el cap? Feia molt que tenia ganes d'unes. Em va fer moltíssima il·lusió.Aqui un deixo unes imatges:


Ara tinc el repte de mantenir-les vives. És una planta delicada i he fet una mica d'indagació per la web ( a més de preguntar a les meves alumnes) per saber quines son les pautes:

-  poden durar entre 3 i 7 anys, florint unes 3 vegades a l'any.
- que li doni molta llum però no el sol directe. Aconseguit. Segons he llegit, si tenen problemes de floració pot ser per falta de llum. Ho tindré present.
- terra humida però no mullada. Aquí tinc un problema perquè les orquídies no estan amb sorra sinó amb boles d'argila. Després de molt cercar, he trobat que va molt bé pulveritzar aigua sobre les fulles, mai sobre les flors enlloc de regar ja que no pot quedar un basal d'aigua al fons i considerant que és un gerro de vidre doncs....
- és important que es tinguin en un test petit i transparent ja que l'arrel realitza la fotosíntesis.
- cal abonar-les amb un fertilitzant líquid especial per orquídies, encara que sense abusar.Segons he llegit, una vegada a la setmana durant la tardor per afavorir la floració.
- cal trasplantar cada dos o tres anys a finals d'hivern o principi de primavera, eliminant les arrels seques. És pot aprofitar per dividir la planta i obtenir diferents exemplars. Es fa manualment i es trasplanta cada divisió a una maceta diferent.
- quan les fulles s'assequen s'ha de podar per sobre de la tercera o quarta yema de la qual brotarà un nou peduncle.

A casa durant l'hivern, al menjador, no tenim gaire llum així que li hauré de buscar un altre habitació. Em fa por que amb els canvis la planta no sobrevisqui. Ja us aniré explicant.

3 comentaris:

  1. Veus com tinc raó quan dic que ets molt estimada, jo no t'he pogut regalar orquídies, però, tinc una Power que t'agradara....LLorenç

    ResponSuprimeix
  2. Hola Olga, te contesto por aquí a tus preguntas sobre el frambueso. He estado mirando en unas fichas que tengo bastante completas y no pone nada de que se pueda plantar en maceta, pero si decides probar tendría que ser mas grande que de 20x20, como mínimo de 40x40 o mas grande. El principal requisito es que tenga siempre la tierra húmeda. Te paso el enlace de la página de infojardín que también es muy completa sobre la información de cualquier árbol, planta o arbusto. Seguramente si que te aguante en el periodo que no le da el sol porque en esa época el frambueso no florece entonces solo requiere humedad en la tierra. Espero que con estas pocas indicaciones te haya aclarado algo pero con la página de infojardín seguro que completas la información necesaria. Un besazo y si te puedo ayudar en alguna otra cosa no tienes mas que mandarme un mail. Si quieres mándameo a domadora_famili@hotmail.com La página de infojardín es: http://articulos.infojardin.com/Frutales/fichas/frambuesa-frambuesas-frambueso.htm

    ResponSuprimeix
  3. Magnifico orquidies, grande abraccio del Belgica

    ResponSuprimeix